Reisdag 51 Eerste dag op de rivier de Ucayali

Posted by on 24 maart 2012

Vandaag gaan we scheep op de San Miguelito I naar Iquitos,?de Peruaanse junglehoofdstad?van het Amazonegebied. De bootreis zal 4 tot 6 dagen duren. We moesten ons om 11 uur in de haven melden voor het inschepen. De haven meester wilde ons niet door de poort laten omdat we?daarvoor niet extra wilden betalen. Dan maar door de deur, wat net ging toen de koffers verwijderd waren. Bij alle hectiek rond het oprijden van het terrein, was iemand erin geslaagd om Frieds portemonnaie te pakken te krijgen, alleen de Peruaanse?sol’s eruit te halen om hem vervolgens inclusief credit card en pinpassen weer terug te stoppen in Frieds broekzak. Je kunt zijn verbazing begrijpen toen hij zijn deel van kosten van de tocht wilde betalen en al het geld verdwenen was. Hij snapt het nog steeds niet! Paul probeerde vervolgens in dollars te betalen want we hadden niet genoeg sol’s meer, maar dat kon niet. Gelukkig mochten we toen wel een gedeelte pas in Iquitos betalen waar we naar de bank kunnen.

?Het had de hele morgen gegoten van de regen waardoor het haventerrein, gisteren nog keiharde opgedroogde modder, was veranderd in een zompige, zuigende en plakkende bende. Maxima gleed daarom uit op weg naar de plank. Het inschepen van de dames is op film vastgelegd en uiteindelijk gelukt.

Om half twee ’s middags vertrok de boot eindelijk. Maar het varen duurde niet lang. Na enkele kilometers op de Rio Ucayali meerde het schip al weer af of beter gezegd: het voer weer tegen de wal op. Nieuwe vrachtwagens en motokarren verschenen en en hoop extra lading kwam aan boord. De zon ging uiteindelijk onder en we waren nog steeds in Pucallpa. En daar zouden we blijven tot de volgende dag, zo werd ons verteld. La ma?ana vertrekken we. Ja, ja dat zeiden ze eergisteren ook…

2 Responses to Reisdag 51 Eerste dag op de rivier de Ucayali

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*