Reisdag 45 van Lucanas naar Lima

Posted by on 23 maart 2012

Deze reisdag stond wederom in het teken van het kilometers maken. Het record tot nu toe: 583 kiliometer op ??n dag. We vertrokken vanuit Lacanas waar we de avond tevoren in het donker en de regen hadden aangeklopt bij een winkel om te vragen of er een ‘hospedaje’ in het plaatsje was. Of we een kamer zochten, vroeg de eigenaresse. Nou dat deden we nat, koud en klam wel. Bleek ze dus zelf een gastenkamer te hebben. Het was er droog er relatief warm en er werd goed voor ons gezorgd met koffie en broodjes. En onze dames moesten pers? beschermd tegen de regen. Onder de (electrische) douche zijn we vanwege onze geaardheid maar niet gegaan.
Eenmaal op weg vandaag hebben we een eindeloze, maar mooie afdaling gemaakt van bijna 200 kilometer vanuit de Andes naar de kust van de Stille Oceaan. Eenmaal beneden kwamen we in een eindeloos durend zandduinengebied terecht waar we over een drukke tweebaansweg tussen de vrachtwagens en de bussen moesten door laveren om nog een beetje op te schieten. Dat was afzien, maar dat hoort ook bij zo’n reis. We hebben trouwens wel de 10.000 kilometergrens onverschreden vandaag, een mijlpaal dus. De laatste 150 kilometer reden we over een vierbaans snelweg die eigenlijk over het strand tussen de zee en de zandduinen liep. Nog nooit ergens gezien.
Voor foto’s was weinig tijd deze dag want anders waren we ver na midernacht pas in Lima angekomen. Maar wees niet bang, de volgende reisdagen is er weer genoeg beeldmateriaal.

4 Responses to Reisdag 45 van Lucanas naar Lima

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*