Reisdag 40 Van Puno naar Cusco

Posted by on 14 maart 2012

Een echte reisdag om van Puno in Cusco te komen. Eigenlijk verwachten we onderweg geen bijzonderheden anders dan te genieten van het prachtige Andes-landschap. Zoals steeds werden we weer verrast. Eerst door wegwerkers die vele kilometers langs scheppen zand en grind over het prima asfalt gooiden. Speciaal voor ons motorrijders. Daarna in het plaatsje Aguas Calientes [wat zoiets betekent als ‘warme bronnen’] waar de Peruanen op zondag genoten van een bad in lekker warm bronwater. Terwijl Fried foto’s aan het nemen was van het gebadder, werd zijn aandacht getrokken door kwetterende vogels. Geen vogelboek bij zoals gezegd, maar het waren een soort spechten die in holen broeden.
Dichter naar Cusco toe stuitten we eerst op het dakpanbakkersdorp Pi?ipampa dat schilderachtig lag aan de voet van de Andesreuzen rond Cusco. Alle dakpannen voor het district Cusco komen daar trouwens vandaan.
Daarna kwamen we het eerste Incabouwwerk tegen. Helemaal zonder borden of aanwijzingen, waaardoor er geen toerist te bekennen was en Los Dos op hun gemak rond konden kijken.
Na 391 mooie kilometers, afgelegd met een gemiddelde snelheid van 45 kmh kwamen we aan in Cusco en namen onze intrek in Ninos hotel. Een absolute aanrader trouwens dat hotel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*