.Reisdag 35 Van Quillagua naar Iquigue

Posted by on 6 maart 2012

Deze propvolle dag in vogelvlucht:
Bij daglicht konden we pas goed onze wild kampeerplek bekijken?in oase Quillagua. Snel opbreken?om?onze weg?naar Iquigue te vervolgen. Rijden op een lege maag is niet?fijn daarom meteen bij?het eerste?truckerscafe San Miguel een heerlijk ontbijtje, roerei, een vers broodje en een bakkie.

Met een gevulde maag konden we meteen aansluiten achter een aantal trucks voor?een douanecontrole! Onze conclusie waarom er midden in Chili een extra douanepost?is, omdat op dit punt vanuit het oosten?zowel Bolivia als Argenti?n via een aantal wegen te bereiken zijn.?We hebben in deze streek ook veel vrachtwagens met tweedehands auto gezien richting Paraguay, ook niet zo ver vanaf dit punt.?

Geheel onverwacht kwamen we het verlaten?salpeterdorp?Buenaventura tegen. Natuurlijk even van dichtbij bekijken.

E?n van de weinig mogelijken om in het noorden van Chili ruta 5 (de doorgaande Pan American Highway) te vermijden was een kleine detour te maken naar?woestijnstad Matilla voor lunch. Een verrassend mooi dorp met name rondom de dorpplein en de grote kerk. Onderweg kwamen we ook nog een verdwaalde?medewerker openbare werken tegen 😉

Als laatste voor die dag stond een bezoek aan salpetermijn-stadje?Humberstone op de rol. Dat?op het hoogtepunt 1700 inwoners telde, waarvan 720 arbieders. De mijn?is geopend?in 1895?en sloot zijn deuren in?1961. Humberstone?staat inmiddels op de?World Heritage Site lijst.

Uitgeput maar voldaan Iquigue bereikt en snel een prima hostel in centrum?gevonden waar de motoren in de gang mochten staan.

5 Responses to .Reisdag 35 Van Quillagua naar Iquigue

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*