Reisdag 24 van Canela naar Coquimbo

Posted by on 20 februari 2012

Door de prachtige binnenlanden van Chili via Ovala naar de badplaats Coquimbo bij La Serena. Het eerste stuk reden we door een woest berglandschap vol cactussen. Het was goed uitkijken geblazen want zo nu en dan zijn er ‘chutes des pierres’ zoals dat altijd zo mooi op de Franse waarschuwingsborden staat.
Halverwege de rit volgden we de loop van een rivier met daarin zo nu en dan een stuwmeer. Het water werd gebruikt om het land te irrigeren met vooral een hoop prachtige wijngaarden als gevolg. Op veel plekken lagen rozijnen in de zon te drogen.
In heel Chili richt men langs de wegen herdenkingsplaatsen op voor verkeersslachtoffers. Het zijn vaak ware bouwwerken, soms manshoog, die bijna allemaal regelmatig onderhouden worden. Een soort graven langs de weg lijkt het wel.

One Response to Reisdag 24 van Canela naar Coquimbo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*