Reisdag 6 vertrek Bahia Blanca

Posted by on 3 februari 2012

Na de rustdag in Bahia Blanca en oude auto?s spotten, vandaag weer echte kilometers maken. Maar eerst even nog een binnenband scoren. Uiteindelijk terecht gekomen bij een bij Chiodi,een motorzaak waar ze een verschillende binnenbanden hadden, een goedkoop dun Chinees bandje of een heavy duty. Die is het natuurlijk geworden, later bleek dit een goede keus te zijn. Fried had nog een verloopstukje nodig om de camera op de motor te monteren, en zowaar ook dat was?op voorraad.?Zo kwamen?we in gesprek met de eigenaar. Hij had?ook eenzelfde Yamaha als Fried, volgens zijn gegevens reden er maar 3 van rond in heel Bahia Blanca. Ook vertelde hij vol enthousiasme dat hij ook de Che route had gereden begin jaren ?80. In de zaak stond een BSA ??ncilinder, vergelijkbaar met de Norton van Che. Uiteindelijk een leuk bezoekje.

Nog geen 30km buiten de stad, kreeg de Triumph weer een lekke achterband. F**k. Inmiddels met enige ervaring de binnenband eruit, deze bleek een scheur te hebben van 20cm. De vers gekochte heavy duty band kon er meteen in. Bij oprijden van het talud van de weg, was Frieds rechterbeen net effe te kort. De XT had gelukkig geen schade en na wat gesjor, waren?we na een uur oponthoud weer on the road.

De snelwegen zijn hier lang, recht en droog, dus we gingen zo snel mogelijk off-road, een prachtige weg naar Choele Choel. In Choele Choel hebben we gekampeerd. Op iedere camping staan grote barbeques van beton waar de Argentijnen rond een uur of tien ’s avonds aan het braden slaan.

Het blijft een grote uitdaging ?s avonds van eten te vinden. In de kleine plaatsjes is er maar weinig te vinden. Uiteindelijk hebben we in een ?ijssalon? een corona, frieten en een hamburger kunnen krijgen onder het toezient oog van een nors kijkende politieagent op een kleine off-the-road motorfietsje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*