Achtergrond van de reis

Het idee voor deze reis is in december 2004 ontstaan. Fried Anepool gaat dan samen met een stel vrienden naar het Louis Hartlooper complex in Utrecht om de film ? Motorcycle Diaries? te zien. De roadmovie gaat over de jonge Argentijnen Alberto Granado en Ernesto ?Ch?? Guevara die in 1952 op een oude Norton 500 uit 1939 door Latijns-Amerika trekken. De vrienden worden er geconfronteerd met sociale en politieke wantoestanden, waardoor hun wereldbeeld veranderd. Ze besluiten te gaan vechten tegen sociaal onrecht. De film maakt grote indruk op Fried en het thema spreekt hem erg aan. Hoe zou het zijn om ruim 50 jaar later de reis door Argentini?, Chili, Peru, Colombia en Venezuela nog eens te maken? Het idee om dezelfde route te bereizen laat Fried niet meer los.

The road movie ‘Motorcycle Diaries’

Om allerlei redenen duurt het tot 2011 voordat het plan om de reis te maken concreet wordt. Samen met vriend Paul Trouw besluit Fried de route van Buenos Aires in Argentini? naar Caracas in Venezuela te gaan rijden in het voorjaar van 2012. Ze hebben 11 weken de tijd om ruim 12.000 km door Argentini?, Chili, Peru, Colombia en Venezuela af te leggen. Fried gaat op een Yamaha XT1200Z en Paul op een Triumph Tiger 800XC.


16 Responses to Achtergrond van de reis

 1. Kees

  Ik ben jaloers. Heel veel plezier en veilige kilometers toegewenst!

 2. Ren? Lems

  Hoi Fried,

  Geweldig lijkt me deze reis. Ik wil ook mee !!!

  groet,

  Ren

 3. Jos

  Hallo Fried en Paul.
  Alvast een goede reis (voorjaar 2012 is er zo)
  Ga jullie via de site volgen.

 4. Henk

  Hallo Fried,

  Nu al een mooie site. Probeer nog voor je vertrek nog even aan te wippen, om priv?redenen is het er niet van gekomen. Maar jij en Paul alvast een ontiegelijk fijn avontuur toegewenst. Inmiddels heb ik door jullie toedoen de film aangeschaft, het boek was mij al wel bekend.
  Ben natuurlijk enorm jaloers, daarnaast ga ik jullie op de voet volgen en mijn reacties.

  Un viaje muy bueno, tanto deseaba. Volver sano!!

  Han&Henk

 5. Mirjam

  Heel veel plezier en dat het voor jullei beiden eenprachtige droomreis mag worden!!

 6. Rene

  Jullie zijn aan het vliegen nu, wachten is op de eerste verslagen en foto’s

  veel plezier

 7. Marcel Dijkman

  Heel veel succes!!!
  Zo zie je maar weer,dromen kunnen uitkomen!

  Grtz,Marcel

 8. dick

  Ga komend weeken de de film direct weer kijken met een koud biertje en pinda’s

 9. Rene

  Film gisteren gezien hoop dat het jullie beter af gaat met die 2 fietsen 😉

  Anders straks gewoon verder lopend en met een vlot

  suc6 Rene

 10. Michel Jongens

  Hoi Friend,

  Via Mirjam van Someren kreeg ik de link naar jouw website. Ik ben ook in Zuid Amerika en zit nu in Peru. Hierna rij ik naar Equador, Colombia en als het lukt wil ik doorrijden naar Suriname via Venezuela en Guyana. Ik begreep dat jij jou motor vanuit Venezuela terug gaat sturen naar Nederland. Kan jij mij contact gegevens sturen van het bedrijf en de persoon waar jij contact mee hebt in Venezuela.

  Heb je dit al geboekt of wil je nog rondkijken voor andere opties cq. prijzen.

  Fijne reis en mischien komen we elkaar de komende tijd nog tegen.

  groet,
  Michel Jongens

 11. Steve

  Hi Guys. Looks like you are having a great time but a hard ride through the Atacama! Don’t forget the rainy season in Peru is about to start! Ride safe…Steve http://www.revolutionroad.com

 12. Camilo Corvera

  fue un placer conocerlos, y bastante agradable ha sido la impresion que me he llevado al leer la gran travesia en la que se encuentran, les deseo mucha fuerza y exito en cada ruta y parada que tengan, desde arica chile (hostal.colonial) un gran abrazo para los dos!

 13. erwin

  ben ook van plan om trax koffers te kopen voor xc 800
  mijn vraag voldoen ze en zijn ze niet te breed ?

 14. erwin

  veel plezier met jullie reis en geniet van het onderweg zijn , meer als van het doel

 15. Fried

  Dit is eigenlijk een vraag voor Paul, want die reed de Triumph. Maar ik kan hem eenvoudig beantwoorden: ja de trax koffers zijn erg breed. Dat komt vooral door het rek: het zit veel te ver van de motor gemonteerd. We zijn onderweg een XT1200Z tegengekomen ook met Trax koffers en daar zat het rek netjes strak langs de motor. Het kan dus wel. Paul gaat het rek waarschijnlijk (laten) aanpassen zodat het geheel minder breed wordt dan 1.05M. Verder is het zo dat na een paar honderd kilometer off the road, de koffers flink gaan rammelen in hun ophanging. Dat is geen geruststellend geluid alhoewel er niets kapotgegaan is. Paul heeft het proberen op te lossen door er ductape tussen te doen maar dat wordt snel weer kapotgeschuurd. Hij gaat Trax/SW motech nu vragen hoe ze dat denken op te lossen.

 16. erwin

  bedankt voor de info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*