Reisdag 56 Aankomst in Iquitos

Posted by on 26 maart 2012

Vandaag de laatste kilometers afgelegd op de Amazone naar de haven van Iquitos. Toen we de stad naderden begon het te regenen terwijl de zon scheen. Een prachtige regenboog ontvouwde zich boven Iquitos. Een mooier welkom kan je niet bedenken.

In Iquitos moest Fried eerst naar de bank om Peruanse sol’s te pinnen want we moesten nog een gedeelte van de reissom aan de kapitein van de San Miguelito betalen. Anders mocht In?s niet van boord.?Zat Fried tenminste eindelijk een keer in een motokar.

Vervolgens zijn?we op zoek gegaan naar een boot die ons verder over de Amazone naar Santa Rosa zou brengen aan de grens met Colombia. De zoektocht is vastgelegd met de helmcamera en is uiteraard ook te vinden op ons videokanaal.

In Iquitos staat ‘Casa de Fierro’ oftewel het IJzeren Huis. Het is in ontworpen door Gustaphe Eiffel en in onderdelen gebouwd in zijn Parijse werkplaats in 1887. Waarna het als een bouwpakket naar Iquitos verscheept en en daar in elkaar gezet.

Aan het eind van de dag zijn we scheepgegaan op La Gran Lauretano voor het laatste deel van onze boottocht door het Amazonegebied.

6 Responses to Reisdag 56 Aankomst in Iquitos

 1. Ruud

  Paul,Fried,
  Wederom mooie plaatjes van dit deel van de reis. En eindelijk is het rubber dan weer daar waar het thuis hoort, op de weg. (Back on the road again) Voor mijn gevoel verlaten jullie nu het ruige, voor het adembenemende van de tropen.
  Veel plezier, ben benieuwd naar jullie volgende berichten.

  Groet
  Ruud

 2. Albert

  Mooie foto’s. Als je het filmpje bekijkt lijkt het straatbeeld met al die motorkars bijna Aziatisch. Wel netjes voor het rood stoppen. Hangmatjes zien er stoer uit. Leuk detail: de TwinKlub spanbandjes …

 3. Albert

  btw; hadden Coke Zero op de boot met honderden blikjes

 4. Helna Konijn

  Nou het is een wonder dat jullie met al die mensen er om heen zelf nog bij de motoren konden komen. Wat is die rit in die motokar geweldig; je ziet daar ook maar een heel enkele auto staan of rijden.
  Het zou echt iets voor ig zijn geweest met al die behulpzame “knechten”; hij zou er uren mee hebben staan wauwelen, denk ik.

 5. Rene

  Even moeten bijlezen na een tijdje maar , manmanman wat een mooie tocht maken jullie.

 6. Tim

  Nou zeg dat ziet en klinkt er ‘amazing’, ik denk dat julli well blij zijn dat de boot trip er bijna op zit. ;). Love you and Miss you so much papa, ik wens jullie bijde heel veel geluk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*