Reisdag 46 Dagje Lima

Posted by on 23 maart 2012

Los Dos hebben hun motoren gecontroleerd nadat gisteren de 10.000 kilometergrens gepasseerd is. Dat kon mooi aangezien ze veilig op het binnenplaatsje van Hostal Mami Panchita geparkeerd stonden. Er werd niets verontrustends gevonden. De voorband van In?s is wat vreemd afgesleten wat misschien iets te maken heeft met een klein beetje speling op het balhoofd die Paul helaas niet heeft bijstellen. Ook Maxima?s voorband vertoond slijtage, maar die ziet er normaal uit en is geen wonder gezien het overgewicht van de Super T?n?r?. Fried heeft geprobeerd of ie de olie van mMaxima kon verversen in Lima, maar dat is niet gelukt. De motorzaken die hij kon vinden hadden geen synthetische olie en voor de rest is Fried van het kastje naar de muur gestuurd in Lima wat motorzaken betreft. Olieverversen zal moeten wachten tot in Bogota.

Met de taxi zijn Los Dos naar het Plaza de Armas gegaan en hebben vervolgens door Lima gedwaald. Het is een stad met veel mooie gebouwen maar die zie je alleen als je omhoog kijkt. Net als in veel Nederlandse steden zijn de gebouwen op de begane grond voorzien van vaak foeilelijke moderne winkelpuien. Fried heeft daarom de hele tijd omhoog lopen kijken en plaatjes geschoten. Erg veel Art Deco en Jugendstil invloeden in de gebouwen.

In Lima deed zich op autogebied een nieuw fenomeen voor. Geen Volkswagens zoals in Cusco, maar afgetrapte Amerikaanse bakken die vaak dienst doen als (illegale) taxi?s. Nee, er is een apart nieuwsitem van gemaakt hoewel dat eenvoudig had gekund. Er kwam trouwens ook nog een erg gave antieke ?Argentijnse Mercedescamper voorbij toen wij aan het Palza de Armas een biertje zaten te drinken.

Op een gegeven moment liepen we, op zoek naar de rivier de Rimac, bijna letterlijk tegen het Peruaanse Literatuur Instituut aan. We werden bijna naar binnen getrokken door een aardige mevrouw. We moesten het gebouw van binnen bekijken! Bij wijze van uitzondering mochten we zelfs onze rugzakken met inhoud mee naar binnen nemen. Nou, die mevrouw had gelijk: het gebouw is een lust voor de zintuigen. We hadden het niet willen missen.

4 Responses to Reisdag 46 Dagje Lima

 1. Silvia van Woesik

  prachtige plaatjes weer …ook bij vorig bericht.. maar dat filmpje van Santa Eulalia route in Peru, pffff, ik kreeg al zweet in mijn handen van het kijken….ben blij dat ik niet int echie achterop zat zeg….grrrr…en die klo….. honden, pfffff, schitterende bergen zeg….jaaaaa ik geniet

 2. Ruud

  Ja wat moet ik nog zeggen. Iedere keer weer geweldig overweldigend verbazend …….. .
  Kortom eigenlijk heb ik er geen woorden meer voor, buiten dat ik hoop ooit ook een dergelijk trip te ondernemen. Super mannen, blijf opletten houdt het heel maar vooral.

  GENIET GENIET en ……………..

  Groet
  Ruud

 3. Fried

  Bedankt voor je enthousiaste reacties. Maakt het voor ons extra de moeite waard om plaatjes, filmpjes en verhalen op de site te zetten en te delen. Is erg inspirerend.
  En wat dat zelf reizen betreft: gewoon effe sparen en gaaan!

  Saludos,
  Fried

 4. Helna

  als ik dan zo achter de computer zit te genieten van jullie teksten, foto’s en filmpjes (in mijn pauze van het terras reinigen met de hogedrukspuit) dan komen de reiskriebels wel naar boven.
  alles ik ook zo mooi en je hebt gelijk: die bibliotheek had je niet willen missen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*