Reisdag 33 Rustdag in San Pedro de Atacama

Posted by on 1 maart 2012

Tot nu toe hebben?wij prima campings en hostels kunnen vinden. Alleen de camping in San Pedro was qua nachtrust een dieptepunt. De Chilenen gaan tot erg laat door met herrie maken: naast ons een groep jongeren die erg luidruchtig aan praten en lachen was, een huis naast de camping met een gettoblaster en het geblaf van de vele honden. Toen ik ergens rond 2:00 moest plassen zat Fried buiten?de foto?s voor de website te bewerken. Hij kon ook niet slapen en ja, we zijn ook ?s nachts bezig om onze trouwe bloglezers te updaten.

Deze dag stond een excursie naar het Reserva Nacional Los Flamingos op de planning. Een rit van een kleine 100km richting de Argentijnse grens. Een mooie weg die al snel begon te stijgen. In korte tijd zaten we al op 3000m hoogte, maar daar bleef het niet bij,?het ging gewoon door tot de 4000m. Zoals ik in Europa gewend was, stijg je meestal via?tal van haakse bochten, hier niet. Het is een nagenoeg rechte weg die naar het oosten alleen maar blijft stijgen.?Ons hoogte punt deze dag 4833m!?

Tijdens het stijgen vele prachtige vergezichten gezien en wilde Alpaca?s. Uiteindelijk kwamen we bij een meer met Flamingo?s en wederom een kudde Alpaca?s.?Een rustgevend plekje met mooie foto momenten. Later op de kaart kijkend is het echte nationale park waarschijnlijk nog 50km verder, maar wij vonden dit ook al uniek.

Op de terugweg bleef mijn motor niet goed stationair?rijden en besloten we dat?ik terug zou?rijden naar de ?camping. Fried had nog een?klein zijwegentje ontdekt die hij?nog even in wilde. Dit leidde hem uiteindelijk nog even “illegaal” in Bolivia.???

 

4 Responses to Reisdag 33 Rustdag in San Pedro de Atacama

 1. Rene

  Muchu Pichu staat ook op mijn verlanglijstje maar dan lopend 😉 veel plezier mannen

 2. Helna

  Ik was nogal druk van de week, dus lees en bekijk nu een paar reisdagen van jullie achter elkaar, maar wat zien jullie toch prachtige dingen onderweg. Ja en zo’n noodstopplaats, wat is die noodzakelijk bij zulke stijle rechte wegen; je moet er niet aan denken dat je remmen het dan niet doen.

 3. Ruud

  Even een paar dagen bij gelezen en gekeken. Werkelijk super de locatie’s waar jullie komen. Geniet ervan en rij veilig. Ook al ben ik op afstand, ik geniet toch een beetje mee.

 4. Henk

  Die apalca’s zijn toch maar eigenwijze beesten met een hoop kapzones. kijken alrijd uit de hoogte op je neer. Maar die Flamingo’s ja daar weet ik van, je kunt niet genoeg krijgen van de soorten!! Bedankt nog voor de latijnse benamingen, kan ik ze tenminste opzoeken. Jongens wat een feest maken jullie mee. Durf het bijna niet te zeggen maar heb mijn eerste rit al weer op de “zomerfiets”gemaakt. Een weldaad, de pekelfiets staat nu dus weer op stal!

  Groet Henk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*