Reisdag 23 Van Valparaiso naar Canela

Posted by on 18 februari 2012

We hebben Valparaiso verlaten en gaan op weg naar het noorden. Nog ruim 2000 km Chili! Wat een gigantisch lang land is dat toch. Een kilometer of 50 boven Valparaiso rijden we Puchuncavi, een klein plaatsje in op zoek naar koffie. We vinden geen geschikte cafeetje an rijden dus maar door. Tot we even buiten het plaatsje ‘Pasteleria’ zien staan. Daar verkopen ze taartjes en koffie. Stoppen dus. Eenmaal binnen blijkt het ook een antiekzaakje dat ook oldtimers verkoopt te zijn. De eigenaar, Mario Saveedra Pizarro, geeft ons een rondleiding. De motoren en scooters hadden wel een restauratiebeurt nodig 😉 Vespa, NSU, Kreidler, Gilera, MV Agusta en ook nog een prachtige besteleend. Alles was te koop. En dat zo maar toevallig in een koffietentje.
De rest van de dag hebben we heerlijk genoten van het rijden over lekkere bochtige bergwegen, soms asfalt soms piste. Volgens Paul de mooiste off the road stukken tot nu toe. De uitzichten zijn vaak adembenemend mooi. Als we ergens stoppen om een foto te maken, vindt Paul een grote spijker. Niet in zijn band gelukkig deze keer.
Het stikt opeens van de cactussen, soms zelfs in gebruik als vangrails. Daar kan je maar beter niet mee in aanraking komen.
Aan het eind van de dag ons tentje opgeslagen in Canela als enige gasten op de plaatselijke camping. Het diner in een gezellig plaatselijk restaurantje bestond uit pollo con papas fritas.

3 Responses to Reisdag 23 Van Valparaiso naar Canela

 1. Henk

  Hallo Fried en Paul,

  Een wat late reactie op al jullie belevenissen. Man, man wat een avontuur beleven jullie. Onze ervaring in Santiago was even iets anders Han d’r rugzak werd gestolen, da’s niet zo erg maar al die papieren rompslomp voor de verzekering!!
  Maar kerels jullie schieten lekker op. Enne dat vlees op dat bord grrrrr. Dat oude schroot zou je eigelijk mee moeten nemen, wat voor motor was dat ene ding? Of is het zo’n echt zuidamerikaans ding.
  Nou hier is ook het e.e.a gebeurd, veel geschaatst natuurlijk. Maar het ijs is nu wel weg, Marieke heeft trouwens haar enkel gebroken met schaatsen en is woensdag geopereerd, een heel gedoe.
  Als je op Facebook kijkt zie je nog wat filmpjes over het schaatsen.
  Nou Fried en Paul, jullie filmpjes vind ik echt geweldig geeft iets meer indruk dan foto’s. Ik mis alleen wel het motorgeluid, kan dat?
  Kijk goed uit en geniet maar verder, voorlopig hebben jullie geweldige weersomstandigheden, het is hier maar saai weer op dit moment.
  Tot volgende keer, groet Henk.

 2. Evert van Rongen

  Erg leuk jullie belevenissen te volgen op zo’n fantastische reis!
  groeten.
  Evert van Rongen
  (oude schoolgenoot van Paul van de NSG)

 3. Bruce Bickerton

  This dish looks the same as Louise and I ate in 1994! The photos are great to look at. Sounds like a blast. Enjoy the rest of the 2000kms through Chile. Val looks very civilised. Regards, Bruce

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*