Reisdag 11 San Carlos de Bariloche naar Osorno (Chili)

Posted by on 6 februari 2012

Uitchecken uit het Tango Inn hostel in Bariloche en op weg naar Chili. Een mooie slingerende weg langs een groot aantal meren. Naarmate we richting de grens kwamen en we ook hoger in de Andes reden werd de vulkaanas erger [Voor meer informatie over de herkomst van?de as]. Gelukkig waaide het bijna niet dus hing er weinig in de lucht. Maar in het landschap des te meer. Meren met grote ?velden? drijvende as, de wegen, bruggen, bomen, alles onder een dikke laag as. Een grote grijs landschap.

De?Argentijnse grenscontrole kwam in zicht: ??n grote chaos, overal geparkeerde auto?s en het kantoor met rijen wachtende mensen. Er waren 2 loketten maar meerdere wachtrijen, ook de Argentijnen zelf begrepen er niet veel van. Na ruim een uur hadden we de benodigde stempeltjes om het land uit te mogen. Dit beloofde veel goeds voor de Chileense kant! Niets bleek minder waar.

Nog even een stukje rijden tot de offici?le grens die op een pas van 1300m hoogte lag. Bij de Chileense douane aangekomen was het een verademing. Een mooi kantoor, Engels sprekende behulpzame en vrolijke ambtenaren. Binnen een half waren we klaar. Alle auto?s werden nauwkeurig gecontroleerd op het vervoer van voedselproducten, wij werden tijdens het uitwisselen van namen van voetballers uit de Cruijff tijd vrolijk doorgelaten.

Engelsen die de Che route ook hebben gedaan schreven in hun boek bij het verlaten van Argentini? dat ze het een soort afscheid vonden. Dat gevoel hebben wij ook een beetje, ondanks dat we maar 2 weken in Argentini? zijn geweest voelt het toch al heel bekend, de gewoontes, de aardige Argentijnen, de?caf? americano. Maar ik denk dat Chili ons ook gaat bekoren.

De Chileense kant van de Andes is totaal anders dan de Argentijnse kant. Waar eerst het landschap droog en dor was is het nu erg groen en bosrijk. Het valt ook meteen opvalt is dat het in Chili veel netter is. Maar over de eerste indrukken van Chili later meer.

2 Responses to Reisdag 11 San Carlos de Bariloche naar Osorno (Chili)

 1. Zwer

  Hallo Bikers,

  Ik heb het al eerder gezegd, wat een onvoorstelbaar gave tocht! En jullie maken er ook nog eens een extra een groot feest van door elke dag jullie site met foto’s, video’s etc up to date te houden. Dat lijkt mij, als digibeet, al iets waar je de hele dag mee bezig kan zijn. Top! Dat rijden door de Andes is denk ik heel indrukwekkend.

  Hier in NL sinds gisteren Elfstedenkoorts want de rayonhoofden zijn weer bij elkaar geweest.Elke cameraploeg zit in het Noorden. Het vriest gemiddeld zo’n graad of 10,12 per nacht dus misschien….

  Verder nog heel veel plezier en veel moois om om te zien en hou alles (jullie en de stoere bikes) heel!

  Zwer.

 2. Silvia van Woesik

  Geweldig dat ook ik jullie mag volgen via jullie website. Nu komen jullie in Chili, waar ik 7 weken vertoefd heb, ik ben reuze nieuwsgierig. Mannen geniet en nooit met mate maar met volle teugen, maar die kunst kenden jullie al. Veel plezier, Silvia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*