Reisdag 9 van Piedra del Aguila naar San Carlos de Bariloche

Posted by on 3 februari 2012

Vandaag een mooie etappe de Andes in. Het eerste stuk was normaal via?asfalt richting?San Martin de Los Andes. Wat je heel veel langs de weg ziet, zijn kleine gedenkplaatsen die de weg beschermen door de?nog net niet heilige Gauchito Gil?te eren.

Ook hier vonden we weer een mooie uitdagende off-road weg. Na een tijdje klimmen kwamen we op zo?n 1000 meter hoogte, welgeteld 1 boerderij en een heus voetbalveld. Geen gras meer en duidelijk dat de laatste wedstrijd al enige tijd geleden was geweest. Het is de grote vraag waar je ooit 22 spelers vandaan hebben gehaald op deze zeer afgelegen plek op de berg.
De weg die we moesten nemen was met een groot hek afgesloten, navraag bij de boer bleek dat we over het erf, langs de achterdeur onze weg moesten vervolgen.

Net voor we Juan de Los Andes inreden, sprong er nog een gigantisch mannetjes hert de weg over, een Chileense automobilist die voor ons reed, schrok duidelijk rot. We hebben helaas geen foto of filmpje van dit levende verkeersbord kunnen maken.

Net bij het verlaten van het dorp, begon de Triumph licht te schudden, weer een lekke band achter. Hoe is het mogelijk: wederom een behoorlijk stuk ijzer erin. Als volleerde pits mechanics hadden we de binnenband al snel geplakt.

Op naar San Carlos de Bariloche maar niet via het snelle asfalt maar wel via de allermooiste off-road weg tot nu toe. Eerst nog een skidorp daarna prachtige vergezichten, mooie slingerende bergwegen en surrealistisch rotspartijen, waaronder ??n genaamd ?Cathedral?.

Om 19:00 waren wij in San Carlos de Bariloche de vakantiebestemming voor de rijkere Argentijnen. Ook onze ‘eigen’ Maxima kwam hier regelmatig, haar?familie?heeft hier?een tweede stulpje.

 

8 Responses to Reisdag 9 van Piedra del Aguila naar San Carlos de Bariloche

 1. Niels

  Wow dat zijn echt gave foto’s. Maar dat is wel nog een lekken band, maar jullie kunnen dat vast wel nog een keertje aan. Als ik daar zat zou ik nu nogsteeds met die band bezig zijn. Ik hoop dat jullie en die band heel blijft! GOOD LUCK from down under!

 2. Rene

  Ineens hoop geplaatst, even bij lezen. Laat Paul nu niet steeds in die spijkers rijden 😉 Ziet er mega gaaf uit. veel plezier mannen

 3. Helna Konijn

  Ik heb een paar dagen niet gelezen, druk met andere dingen, ook leuk.
  Wat geweldig dat jullie zoveel moeite doen om ons deze reis mee te laten maken, heel lief.
  Over de lekke banden van Paul, heeft hij soms per ongeluk een magneetje in zijn wiel zitten?
  Wat een prachtige vidoe’s en foto’s maken jullie en de links zijn ook super.
  De mededeling van een van de medevolgers die dit verslag dagelijks bij het ontbijt leest, is een goude tip. Die volg ik.

  Hier hebben wij een prachtige winterse periode, er is maar liefst 10 centimeter sneeuw gevallen en Nederland ligt er stil bij. Treinen kunnen niet rijden, auto’s rijden langzaam en de Elfstednkoortsepidemie waart rond. Ook genieten, maar op een ander niveau.

 4. Lia

  Hoi! Ja, dit landschap daar doe je het voor! Prachtig hoor. Geniet ze verder. Ik houd jullie ok dagelijks in de gaten. liefs aan jullie beiden.

 5. Ruud

  H? jammer van de lekke band. Maar super om te zien in welk landschap/omgeving jullie vertoeven. Ben reuze benieuwd naar het vervolg, tot dusver vindt ik het absoluut top. Veel plezier en hopelijk geen lekke banden meer, safe ride.

 6. Paul van Rijn

  Hoi Fried en Paul,

  Heel leuk om jullie avonturen mee te kunnen genieten in het koude Nederland (vannacht hier -20 geweest).
  Mooie omgeving daar. Zitten jullie een beetje op schema qua reizen? Cool die nagemaakte foto van de motorcycle diaries! Na hoeveel ‘takes’ stond ie erop? Veel plezier met het vervolg en tot de volgende keer.

  Hartelijke groet,
  Paul van Rijn

 7. Dick

  Hee Paul en Fried,

  Stoere foto’s, mooi reisverslag….
  Uit de berichtjes van vrienden en bekenden zal het duidelijk zijn dat het hier echt winter en donders koud is, effe niet meer rijden dus.
  Kijk ieder dag effe om te zien of er wat niews bij staat.
  Wat betreft die lekke banden, verkopen ze daar geen pur- schuim ?.

  groetjes vanuit een koud en wit Katwijk………………Dick

 8. Steve

  La Ruta de los Seite Lagos…..Truly Beautiful…. Great Pics Fried….I was touched when you bumped into Mariana in Choelle Choel….Did you see Marco?/ (marky?)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*