Dos Compeneros aan het strand – Dag 2 en Dag 3

Posted by on 28 januari 2012

We hebben 1 dagje geen Internet gehad. Vandaar dat de informatievoorziening effe gestokt is. Sorry 😉
We hebben ondertussen meer dan 1000 kilometer afgelegd waarvan een groot gedeelte over zand- en gravel wegen. Zo zijn we ook hier in Balneario San Cayetano terecht gekomen, een afgelegen slaperig badplaatsje waar het plaatselijke restaurant zowaar weer wel WIFI heeft. En dus kunnen we jullie weer even ‘updaten’.

Op de eerste dag was ons reisdoel Villa Gesell aan de Argentijnse riviera. We zijn daar niet aangekomen omdat we bang waren zonder bezine te komen te staan. Het blijkt dat benzinestations hier soms zeer ver uit elkaar liggen. En dus hebben we het zekere voor het onzekere genomen en zijn we uitgeweken naar het provinciestadje Dolores [mooie naam nietwaar]. Daar hebben we overnacht in Plaza hotel.

Op dag 2 zijn we na een heerlijk Argentijns ontbijtje van koffie met lunas medias [o.i.d = croissant] op weg gegaan naar Villa Gesell, de badplaats waar Che Guevara aan het begin van zijn reis is heegegaan om afscheid van zijn vriendin te nemen. Onderweg hebben we genoten van een paar lange stukken piste met wasbord [klinkt misschien gek, maar we zijn tenslotte niet gekomen om over het asfalt te zoeven].

Na Villa Gesell zijn we de kust naar het zuidwesten afgezakt naar Mar de Plata,?de grootste badplaats van Argentini?.?Het bleek?inderdaad een mega toeristengebeuren waar het overvol was want het is hier hoogzomer. Zelf in het water staat men bil aan bil. We hebben een plekje gezocht op een camping en zijn ’s avonds ‘dressed up’ de binnenstad gaan verkennen.?Op een terrasje ?hebben we onder het genot van twee grote glazen cerveza de vakantievierende Argentijnen gadegeslagen. Het zijn bijzonder aardige mensen die als ze elkaar ook maar een beetje kennen zoenen, ??n keer met de rechter wangen tegen elkaar. Het is ons ook al ten deel gevallen.

Vandaag zijn we de kust verder gevolgd waarbij we waar mogelijk het asfalt gemeden hebben. Het landschap is bijna totaal vlak met afwisselend grote gebieden met veeteelt en landbouw. In dat laatste geval vooral zonnebloemen. Op de pistes rijdt nagenoeg niemand waardoor we lekker ons eigen ‘track’ kunnen bepalen als het wegoppervlak dat vereist. We zijn vandaag relatief vroeg gestopt op de gemeentelijke camping van San Cayetano aan Zee. Het is hier heerlijk gelaxed want je moet wel haast een vierwiel aangedreven auto hebben om hier te komen. We hebben een prima plakje op de camping en Paul heeft vandaag voor het eerst de was gedaan. Hulde, hulde , hulde.

5 Responses to Dos Compeneros aan het strand – Dag 2 en Dag 3

 1. jo

  Dit is echt zo leuk om te lezen. Zit echt met grote smile maar ook klein traantje te lezen.
  en begrijp nu ook het woord piste wat ik alleen ken van de sneeuw ha ha,
  dikke kus Jo

 2. Niels & Tim

  Sounds like a long trip. Dus jullie hebben al 1000km afgelegd das snel. Nog 11 000km te gaan. De bloemen zien er heel mooi uit en it sounds like your having fun.Heel fijn om weer iets van jullie te horen geniet er van. We denken nog steeds heel veel aan jullie.
  grote knuffel van ons beiden. xxx

 3. Rene

  Ziet er fantastisch uit. Zal de route steeds publiceren op mijn site als je me de gpx-jes stuurt.
  Is nu een fraaie kml-file geworden.
  http://www.2travel2.nl/Kaarten/route-dag-1-tot-3-motorcycle-diaries.html

 4. Albert

  Mooi foto’s en nog geen rimboe gevoel. 1000km over de weg van de foto is behoorlijk wat. Terrasje oogt heerlijk. Komen jullie veel buitenlandse toeristen tegen? En graag een foto van de camping winkel. Zijn de WM drinkbekers mee?

 5. Ruud

  He mannen, goed weer van jullie te horen(lezen dus). Zo te zien is het daar geweldig goed toeven en toeren. Ben benieuwd naar de rest van de trip. Ben dus eigenlijk stik jaloers. Geniet en tot horens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*