Klaar voor vertrek – dag 1

Posted by on 26 januari 2012

?Zoals jullie in het korte flimpje hieronder kunnen zien pleegden we vanmorgen eerst nog even wat onderhoud. Daarna waren we helemaal klaar voor de eerste dag. Nog wel even tanken en langs de verzekering om onze motoren te laten zien?om daarna aan het drukke verkeer van Buenos Aires ontsnappen. De eerste 50 km’s waren nog even afzien, veel kleine arme “buitenwijken”, daarna werd het snel mooier en hadden wij onze eerste off-road ervaring. Een mooie gravel weg van zo’n 120 km lang, langs veel Argentijns “beef” en paarden.

We kwamen op een goed moment een bordje 133km tot de volgende tank tegen, alleen was hier verder helemaal niets. Dus gewoon doorrijden. Het einde van de dag werd toch nog een beetje spannend met de? benzine. Fried had zijn reserve tankje al geleegd, alleen mijn tankje was nog over, dus de laatste 20km hebben wij met een bejaarde snelheid van 80km gereden en natuurlijk het benzinestation gehaald, pfffffff.

Wij zitten nu in Dolores [waar de benzinepomp staat] en hebben vandaag toch nog een mooie 330km geklokt en een prachtige 1e dag afgerond met een biertje!

In de startblokken - dag 1

9 Responses to Klaar voor vertrek – dag 1

 1. jo

  Wat leuk dat de site up to

 2. jo

  Date is. En klinkt als een heerlijke 1e dag. Wat moet het super zijn om te weten dat je er nog heel veel voor de boeg hebt.
  Hier Australia Day gevierd, ook leuk :).
  Liefs en dikke kus uit Sydney xx

 3. Rene

  Mooie ttocht mannen, ik zal ook blij zijn als mijn XS weer in elkaar zit begint al weer te kriebelen

 4. Albert

  Yep Jo, als dit tempo met rijden en reporteren wordt volgehouden is dat een wereldprestatie. Echt leuk om het zo te volgen en het filmpje is heerlijk om te horen. Aan de stemmen hoor je dat de stemming niet beter kan. fijn. Mis nu al de wilde mannen trip 2012.

 5. john heeneman

  Hoi Fried ( en Paul )

  Goed te zien en lezen dat jullie onderweg zijn , geniet er vooral erg veel van ! ben best wel een beetje jaloers… alhoewel ik nog nooit op een motor gezeten heb..

  veel groeten,
  John

 6. Mirjam (zus van....)

  De info wordt steeds beter te volgen voor een motorleek. Het ziet er erg leuk uit. Nog nooit op een motor gezeten, maar ik ben eerlijk gezegd wel een tikkie jaloers als ik dit vrije leventje zo zie.
  Geniet er van! Grtjs en lfs, Mirjam

 7. Niels

  Dat is echt awesome. Het ziet er erg leuk uit daar in South-America. Het is leuk om te horen dat er niet meer problemen zijn met de motoren. Looks like the has been a total succes. Hope that the next one is as good.

 8. Helna

  Super dat het de eerste reisdag zo goed is gegaan.

 9. Steve

  Hi Fried
  Great Picture….Good Luck on your trip! I will follow your journey with great interest! Did you take the book along as a guide??? Take care and ride safe my friend!
  Steve (England)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*