1 gelukt, nog 1 te gaan.

Posted by on 24 januari 2012

Vanmorgen na een lekker ontbijtje, snel nog even de email controleren. Je weet maar nooit, misschien nieuws van de shippingagents hier in Buenos Aires. En ja hoor, ik had een mail, je motor is niet aangekomen! Meteen aan bellen geslagen, de vervoerder gebeld in Sydney, maar ja, daar was het midden in de nacht, dus geen succes. Dan maar even Josephine gebeld met instructies. Dag schatje, o sliep je al? Ik was even verkeerd aan rekenen met het tijdsverschil, het was al 0:30.

Toch natuurlijk verder gegaan met onze dagplanning, namelijk eerst proberen de juiste motorolie te vinden, dan naar de verzekeringsagent, want zonder verzekeringsbewijs komt de motor niet door de douane. De olie bleek al niet zo makkelijk te zijn. De temperaturen in Argentini?n zijn tenslotte anders dan we straks in Chili en Peru kunnen verwachten. Maar uiteindelijk toch tegen een zeer redelijke prijs de juiste olie gevonden. Fried moet nog wel even een paar andere zaken af, voordat hij de speciale cardan olie had gevonden. Ik had ondertussen de zware taak om op de bagage te passen onder het genot van een koffie en appelgebak. De verzekering daarna ging verbluffend snel. Ik had een contact via Facebook gevonden die bij een verzekeringsbedrijf in Buenos Aires werkte. Zij had via een collega, Ana, de polissen al laten opmaken. Wij zijn nu gedekt voor alle landen behalve Columbia en Venuzuela.
Daarna naar de shippingagent, na de betalingen naar het vliegveld om Fried’s motor te gaan inklaren. Helaas mochten er geen bezoekers mee, zelf niet als die hard nodig was voor het in elkaar zetten van de motor. Er zat niets anders op dan 3 uur te wachten op Fried. Dat het eindelijk gelukt is met de motor van Fried is hier te zien op de terugweg naar ons hotel. De details van het inklaren zal Fried nog wel laten weten.

8 Responses to 1 gelukt, nog 1 te gaan.

 1. Patrick

  G’day Paul, goed om te horen dat jullie veilig zijn aangekomen. Hopelijk zal de waarschijnlijke reactie van de shipper (“No worries mate, she’ll be apples!”) snel realiteit worden en is jouw motor ook daar.
  Cheers, Pat

 2. albert

  Eerste foto met Paul achterop lijkt wel heeeel Che. Het echte Che gevoel: met zijn twee?n op 1 motor. Hoop dat t maar voor 1 dag is.

 3. albert

  Eerste foto met Paul achterop lijkt dan wel heeeel Che. Het echte Che gevoel: met zijn twee?n op 1 motor. Hoop dat t maar voor 1 dag is.

 4. jo

  Ik was erg “blij” met telefoontje in midden van de nacht, maar was echt blij met smsje dat je bike “gevonden” is. Let’s from here hope on a “smooth ride”. Misschien detail,maar hoe gaan julllie verzekerd worden in Colombia en Venezuela:). dat is een echte Jo-vraag denk je nu :-).
  Doen de budhaatjes hun werk?
  liefs xx

 5. Lia

  Ik ben heel benieuwd naar jouw inklaringsverhaal, Fried. Het heeft maar 3 uurtjes gekost begrijp ik. Dat betekent weinig gezeik, toch? Morgen Paul zijn motor halen. Dan kunnen jullie heerlijk samen gaan rijden. Machtig hoor! Geniet ervan!

 6. Zwer

  Zo zwager en Fried, wat een tof avontuur gaan jullie tegemoet. Paul, hoe is het nu met jouw motor? Is die al uit de klauwen van de douane bevrijd?

  Ik heb nog wel twee vragen: zijn er nu veel andere motorrijders die in deze tijd de Che tour maken?
  En wanner willen/wilden jullie gaan beginnen met de 1e etappe? (is natuurlijk ook afhankelijk van de Argenrtijnse douane).

  Nogmaals, veel plezier met die 12.000 km en ik zal jullie goed blijven volgen.

  Zwer

 7. Paul

  Hi Fried;
  ik begrijp dat je vond dat je wat te vieren had na een redelijk succesvolle inklaringsprocedure, maar om nou zo’n groot stuk appeltaart te bestellen …

  blij dat dat in ieder geval is gelukt; tener un buen viaje

  Paul

 8. konepool

  Hoi Zwer,
  Tot nu maar 2 motoren, en die kwamen in ons hotel in BA overnachten. Een Pool uit New York, was helemaal naar beneden komen rijden en ging nu naar huis met vliegtuig. En een mexicaan die nog verder door ging naar Brazilie en weer terug via Panama naar huis. Beide deden gewoon een rondje Zuid Amerika. Dus geen Che route. Ik verwacht ze ook niet tegen te komen, tot nu toe maar enkele reisverhalen gezien die hetzelfde hebben gedaan.
  gr Paul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*